marți, 5 februarie 2013

Locuri comune și prejudecăți legate de swing (în loc de preambul)

Swingers

Jurnalul Național a publicat în ultimele zile o serie de „reportaje” despre swing (1, 2, 3, 4). Singura calitate a textelor (nu le-aș numi, totuși, articole) este că încearcă să se aplece asupra fenomenului. Marele și principalul lor defect este că nu reușesc să-l surprindă, iar autorii lor ratează demersul jurnalistic căzând pradă nu doar locurilor comune și propriilor prejudecăți, ci și unui senzaționalism și reductivism ce transformă textele mai degrabă în schițe pentru compuneri erotice și nicidecum în radiografia unui fenomen exotic, cum probabil a fost intenția inițială.

Evident, în calitate de swinger, lectura textelor nu poate fi decât extrem de frustrantă, iar cea a comentariilor online de la cititori total nerecomandată, subsolul paginilor găzduind o revărsare grețoasă de primitivism grobian, frustrare machistă și prejudecăți sexisto-ortodoxe care îți aduc dureros aminte de ce în România, ca swinger, trebuie să fii extrem de discret.

Seria de articole (na, ca le-am zis până la urmă articole) ne-a determinat să deschidem acest blog - eu și Ea, cuplu de swingeri aflați undeva pe la jumătatea vieții, suficient de open minded cât să încercăm să ne trăim și împlinim propriile sexualități dincolo de restricții artificiale în care nu ne regăsim.

Deși prin blog vom încerca să pătrundem dincolo de măști, să vorbim pe cât putem de deschis și fără pudori meschine despre subiecte tabu (care, pare-se, nu pot fi abordate cel puțin de presă pe un ton normal) vom face acest lucru din spatele unor... măști.

Nu veți găsi aici numele noastre și vom încerca cu orice preț să nu declinăm nicio identitate, nici a noastră, nici a oamenilor pe care i-am întâlnit sau îi vom întâlni. Vom încerca însă să împărtășim cele mai relevante experiențe într-un mod cât mai autentic și să vă facem să înțelegeți de ce unii oameni aleg sexul cu mai mulți parteneri și cât de simplu sau dificil de gestionat poate fi acest lucru, ce efecte are asupra relației și asupra vieții în general. Dacă sunteți swinger, poate vă veți regăsi aici propriile trăiri sau propriile diferențe, dacă swingul e doar o fantezie, sperăm noi, vă vom servi drept ghid în fața ezitărilor, nesiguranțelor, temerilor și curiozităților cu care vă veți confrunta.

Ne veți citi postările sub numele Dr. Fridolin - eu, și Albertina - Ea. Dacă nu știți de unde provin aceste nume nu pot decât să vă provoc să aflați. E o lectură obligatorie în bibliografia unui swinger :)

ps. așteptăm, sub formă de comentarii, orice întrebare legată de swing care vă trece prin cap. promitem să răspundem pe cât ne vom pricepe la ele.

2 comentarii:

  1. Să zicem că avem un cuplu căsătorit cu mai mult simţ al umorului decât al aventurii, pe la 30 de ani, format dintr-o "ea" vioaie, puţin exhibiţionistă, cu puternice curiozităţi bisexuale şi un "el" cu minte perversă, mai degrabă voyeur, puţin agorafob.

    Deşi ambii sunt tentaţi şi deschişi către swing, nu prea ştiu cum să înceapă. S-au consultat şi au concluzionat că tatonarea fanteziilor ei bi ar fi prima pe listă. Însă, o petrecere într-un club de swing e prea "hard" pentru un cuplu lipsit de experienţă. Pe site-urile tradiţionale de "dating" e plin de onanişti agramaţi şi profesioniste deghizate în bisexuale, iar un profil de cuplu swing pe forumurile de profil ar fi înşelător. Pentru că nu-i un cuplu de swingeri, ci, deocamdată, sunt doar doi tineri deschişi la minte care se iubesc şi care vor să încerce, urmând ca prin comunicare să decidă dacă li se potriveşte ori ba acest stil de viaţă.

    Cum i-aţi sfătui să procedeze în tatonările lor? De unde să înceapă?

    Mulţumim anticipat pentru orice idee sau sfat şi vă citim în continuare cu plăcere şi interes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Știu că poate nu mai citiți acest blog, sau nu vă mai așteptați la un răspuns, dar vin eu cu o sugestie, poate pentru cei care vor citi pe viitor întrebarea voastră.

    Așa de la anonim la anonim îți spun cum am face noi.

    Găsiți un cuplu care să se afle în același stadiu cu voi, curioși, temători, discreți, dar cu care să stabiliți bine limitele, în care să aveți încredere și față de care să vă simțiți atrași.

    Căutați să petreceți un weekend împreună, undeva pe un teren neutru, unde să puteți să vă cunoașteți, să puteți elimina din temeri, să vă plimbați, să povestiți.

    În aceste zile, căutați un timp în care să faceți dragoste în aceeași cameră, fără interacțiune între cupluri, poate o joacă a fetelor, dacă spui că soția ta este atrasă.

    Apoi puteți vedea cât de confortabil sunteți, aveți timp să discutați după această experiență, și nu aveți niciun regret ulterior.

    S-ar putea să nu vă doriți să faceți următorii pași, iar acest lucru este în regulă. Cu toate acestea veți rămâne cu o amintire frumoasă și poate veți întâlni persoane interesante cu care să păstrați legătura.

    RăspundețiȘtergere